Annons
Nyheter

Drömmål av Kennedy som firade med öl

Kennedy Bakircioglu, 37, gör sin sista säsong i Hammarby - och kanske var det hans sista mål för klubben. Om så: Vilket underbart sådant - och värt att fira direkt. Klubblegendaren fångade ett inkastat glas öl och tog en klunk. - Det är som en saga, allt klickade, säger han.(TT)
Publicerad 1 oktober 2018

Ångestmötet med IFK Göteborg förvandlades till ett väckelsemöte på Tele2 arena - och den som gjorde alla saliga var Bakircioglu med frisparken till slutresultatet 3-0.

Han möttes av stort jubel när han kom in drygt halvvägs in i den andra halvlek, i samma veva som domaren Bojan Pandzic dömt straff för Hammarby. Kennedy sträckte upp båda armarna och tackade för välkomnandet.

Annons

Jiloan Hamad klev fram och slog hur säkert som helst in 2-0, sedan Bjørn Paulsen gett Hammarby ledningen i första halvlek med god hjälp av Tom Amos, den unge Göteborgsmålvakten som missade bollen helt.

Redan vid straffen kunde Bakircioglu, svensk mästare med Hammarby 2001, fått fira som målskytt.

””

Väntat på chansen

Det euforiska glädjevrålet, det som kom från djupet av många Hammarbyhjärtan, var några minuter bort. När Hammarby fick frispark en bra bit utanför IFK Göteborgs straffområde var det självklart att Bakircioglu skulle ta den.

Bra tryck, bra skruv, perfekt placerat, stolpe in och 3-0.

””

Fångade glas

Det fenomenala frisparksmålet fick en supporter att generöst vräka ned sitt plastglas med öl.

””

Sedan VM-uppehållet har det bara blivit två inhopp.

””

Även IFK Göteborgs pressade tränare Poya Asbaghi visade beundran.

””

Hyllad av Hysén

””
Annons

Medan Bakircioglu firade segern tillsammans med lagkamraterna och fansen var det desto dystrare framför IFK Göteborgs klack.

Poya Asbaghi och många spelare försökte lugna ned de upprörda känslorna. IFK Göteborg har bara tagit två poäng de senaste sex matcherna och är i allra högsta grad inblandat i bottenstriden. Till BP och kvalplatsen skiljer bara sex poäng.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons