GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Halv miljard till engelsk damfotboll

Engelsk fotboll ska bli mer inkluderande och mindre diskriminerande. Fotbollsförbundet FA satsar därför motsvarande 2 miljarder kronor per år på olika projekt, en utökning av fotbollssatsningar med 46 procent. Drygt en halv miljard kronor ska gå till dam- och flickfotboll.(TT)
Publicerad 10 januari 2018

Engelsk fotboll ska bli mer inkluderande och mindre diskriminerande. Fotbollsförbundet FA satsar därför motsvarande 2 miljarder kronor per år på olika projekt, en utökning av fotbollssatsningar med 46 procent.

Drygt en halv miljard kronor ska gå till dam- och flickfotboll. 3 200 nya centrum för flickfotboll, inom ramen för projektet SSWE Wildcats, ska byggas upp fram till 2020. Och damernas högstaliga, där flera svenskor spelar, ska få det stöd som den behöver för att växa.

"Vi gör det här för att vi vill dubbla antalet kvinnliga fotbollsspelare och försäkra oss om fortsatta landslagsframgångar", skriver FA på sin webbplats.

FA ska också genomgå strukturella och organisatoriska förändringar för att bli öppnare och mer transparent. Tack vare lukrativa tv-avtal och försäljningen av FA-cupen är FA ett mycket ekonomiskt välmående fotbollsförbund.

TT