Annons
Nyheter

Stjärnduon efter medienobben: Ville fokusera

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen nobbade svenska medier helt under fotbollslandslagets förra samling. Men de vill inte se det som en bojkott. Däremot är båda måna om att helst inte prata om sina klubblag när de är med landslaget.(TT)
Publicerad 8 oktober 2018

Mittbacken och målvakten, båda givna i förbundskaptenen Janne Anderssons ordinarie elva, blev folkliga favoriter under VM i somras. I synnerhet Olsen hyllades - och några veckor efter kvartsfinalen mot England i Samara lämnade han FC Köpenhamn och skrev på för Serie A-klubben Roma, en affär på runt 120 miljoner kronor.

Precis som Nilsson Lindelöfs Manchester United är Roma en storklubb med stolta traditioner och med många svenska supportrar.

Annons

Men prata med fansen via svenska medier om det?

Helst inte.

Inga förhållningsorder

Och då påpekar båda att de inte har några stränga förhållningsorder från sina arbetsgivare att inte prata om fotbollen och livet i Manchester eller Rom.

Nilsson Lindelöf har under sin hittills korta karriär inte varit mycket för att prata med medier, något Olsen inte haft några större problem med tidigare. I samband med landskamperna mot Österrike och Turkiet i september avstod de helt från att uttala sig, något de fick kritik för från olika håll.

Delvis därför släppte landslagsledningen fram dem på en presskonferens på spelarhotellet på måndagseftermiddagen.

””
””

"Tänka på mig själv"

Nilsson Lindelöf och Olsen gav olika svar på varför de medvetet höll sig helt undan under samlingen förra månaden.

””
””

Till skillnad från övriga spelare stannade de inte heller i mixade zonen efter 2-3-förlusten mot Turkiet på Friends arena.

””

Nilsson Lindelöf:

””
Annons

Vill inte prata Granqvist

Nilsson Lindelöf fick frågor om spekulationerna om att landslagskaptenen och mittbackskollegan Andreas Granqvist skulle vara aktuell för Manchester United.

Dessa ville han inte prata om.

””

Robin Olsen konstaterade att han mår utmärkt efter flytten till Roma och att han utvecklats som målvakt.

””

Roma är sexa i Serie A efter åtta omgångar, med 14 poäng efter fyra segrar. Olsen har vaktat målet i samtliga ligamatcher och släppt in tio mål. Han har dessutom stått i Champions League-mötena med Real Madrid (0-3) och Viktoria Plzen (5-0).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons