Annons
Nyheter

Gulldén: "Kan bara försöka vinna"

Handbollslandslaget kan drömma om en EM-semifinal in i det sista. Sannolikheten för en blågul finalhelg i Paris är dock mikroskopisk. - Vi kan bara försöka vinna mot Ryssland, sedan får vi se hur de andra resultaten går, säger Isabelle Gulldén.(TT)
Publicerad 11 december 2018

Det är bara svensk vinst som gäller för Sverige mot redan semifinalklara Ryssland på onsdagskvällen i Nantes. Samtidigt måste dock Blågult få hjälp av andra lag i gruppen om en biljett till en EM-semifinal i Paris ska bli verklighet.

””

"Drivs av att vinna"

Annons

Det oavgjorda resultatet mot hemmanationen och regerande världsmästaren Frankrike (21-21) är ett kvitto på att nivån finns där för att rubba Ryssland.

””

I matchen innan får Montenegro inte ta poäng mot Danmark och i onsdagskvällens sista match måste Serbien slå Frankrike. Dessutom ska Blågult plocka in tio mål på fransyskorna.

Kan leda till OS-kval

Faktum är att Sverige kan sluta allt från tvåa till sist i sexlagsgruppen. En tredjeplats ger en match om placeringarna fem och sex i Paris på fredag. Höga placeringar i EM kan dock ge en OS-kvalplats i framtiden.

””

Försvarsspecialisten Sabina Jacobsen hoppas in i det sista på spel mot ryskorna. Hon har missat de två senaste matcherna (Montenegro och Frankrike) och fick gå av efter 20 minuter mot Polen i matchen innan dess. Under matchdagen mot Ryssland ska hon göra nya tester och fatta ett beslut om det blir spel eller inte.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons