Annons
Nyheter

Gulldén förberedd på andraplats

Många om och men återstår innan det blir klart vilka Sverige får möta i åttondelsfinal i handbolls-VM. Isabelle Gulldén är dock inställd på det värsta. - Det är ju ganska många mål vi måste hämta in. Så man är ju lite förberedd på att det kommer att bli en riktigt, riktigt tuff åttondel, säger hon.(TT)
Publicerad 10 december 2015

Ingenting är avgjort inför avslutningen av gruppspelet i handbolls-VM. Sverige kan fortfarande bli etta eller två i grupp B - beroende på om Nederländerna slår Polen och med hur många mål Sverige vinner över Kuba.

Och i grupp A, där Sveriges framtida åttondelsfinalmotståndare finns, har Danmark, Montenegro och Ungern alla fortfarande chansen att vinna gruppen. Och alla kan fortfarande bli trea.

Annons

Om Sverige slutar etta i sin grupp väntar fyran i grupp A, vilket troligtvis blir Serbien. Men blir Sverige i stället tvåa blir det betydligt tuffare.

””

Svårt att välja

””

Det troligaste scenariot är att antingen Danmark eller Montenegro blir trea, om inte Ungern lite skrällaktigt får stryk av Japan. Men att välja drömmotståndare bland de två lagen är som att välja mellan pest och kolera för Gulldén.

””

Kan spela offensivt försvar

Nyckeln mot Kuba för svensk del blir förutom att ösa på framåt också att stå rätt bakåt. Allt för att få så bra målskillnad som möjligt, om det är det som kommer att bli avgörande.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons