Annons
Nyheter

Guldet gav henne självförtroende

VM-guldet känns fortfarande overkligt. Så Jennie Johansson tränar bara på som vanligt för att utvecklas som simmare. Men en sak har förändrats. - Mitt självförtroende. Jag vet nu att när jag kommer till OS så är inget ristat i sten utan allt kan hända, säger hon.(TT)
Publicerad 12 oktober 2015

Trots att Jennie Johansson alltid har gått sin egen väg och inte sneglat på andra simmare, så har hon haft svårt att se sig själv som vinnare. Bröstsimsspecialisten hade inför sommarens VM i Kazan bara tagit silver och brons i EM-sammanhang.

Att det skulle vara för bra för att vara sant trodde hon även efter 50-metersloppet i Kazan, då hennes ansiktsuttryck speglade mer förvåning än glädje när hon såg sitt namn överst på resultattavlan.

””
””
Annons

Går sin egen väg

27-åringen från Hedemora slog igenom först som 22-åring med EM-brons. Att hon aldrig var någon ungdomsstjärna tror hon har gjort att hon lättare kunnat forma sitt eget upplägg.

””

Nu går hon sin egen väg mot OS i Rio de Janeiro nästa år. Där finns inte 50 meter bröstsim med på programmet, så det blir fullt fokus på 100 meter.

””

Upplägget funkar

Att hon bara någon timme efter det överraskande guldet på 50 meter bröstsim simmade sitt livs snabbaste 100-meterslopp (flygande start), när Sverige tog VM-silver på 4x100 meter medley, tar hon med sig i satsningen mot OS.

””

Vinter i Australien

Det väl fungerande upplägget handlar om en lång träningsperiod i Australien. I slutet av oktober återvänder Jennie Johansson till den grupp hon tränade med förra vintern, med tränaren Christopher Mooney i spetsen. Nytt för i år är att hon åker dit tidigare än hon gjort förut, och att träningsgruppen flyttat för att tränaren fått nytt jobb.

””
””

Det mentala har hon ju delvis redan bockat av på sin lista. Nu ska hon också tro på det.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons