Gulddrömmen lever för Rosengård

Rosengårds gulddröm lever. Segern mot AIK, 5-0, fixades på sex minuter. Sedan kunde Marta och hennes lagkamrater börja ladda för avslutningen mot Linköping. Det regerande mästarlaget Rosengård kom till Skytteholms IP i Solna för mötet med den fotbollsallsvenska jumbon AIK med två uppgifter.(TT)
Publicerad 11 oktober 2015

Det regerande mästarlaget Rosengård kom till Skytteholms IP i Solna för mötet med den fotbollsallsvenska jumbon AIK med två uppgifter.

Först och främst skulle Malmö-laget säkra tre poäng för att se till att ta guldchansen in i sista omgången och hemmamatchen mot Linköping.

Det ordnades på sex minuter tidigt i första halvlek: kanadensiskan Josée Bélanger och makedonskan Natasha Andonova, två gånger om, gav bortalaget ledningen med 3-0 och matchen var över.

När segern var klar gällde det att spara på spelare och inte riskera avstängningar. Därför klev storstjärnan Marta, som spelade fram till två av målen, av redan efter 45 minuter.

””

I den andra halvleken spädde inhopparen Malin Gunnarsson på med två mål fram till slutresultatet 5-0.

Piteå besegrade Kristianstad med 4-0 men i och med att Rosengård vann försvann lagets teoretiska guldchans.