Annons
Nyheter

Grym prestation av Uncle Lasse

I fjol vann Stefan Melander Sprintermästaren med Nuncio. I år vann Solvallatränaren med Uncle Lasse. I sulkyn satt Örjan Kihlström som ledde loppet från start till mål. - Så här fort har jag aldrig kört ett varv, en otrolig prestation, sade Kihlström. Uncle Lasse vann finalen på 1.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Uncle Lasse vann finalen på 1.09,3 som var löpningsrekord för fyraåringarnas största sprinterlopp. Förstapriset: 928 000 kronor.

Kihlström blåste till spets kort efter start och Uncle Lasse höll sedan världsrekordfart - 30 meter före de övriga.

””
Annons

Uncle Lasse var tvåa i försöket, utan chans mot Breidablicks Nubbe. Till finalen gjorde Stefan Melander två förändringar i utrustningen.

””

Från USA

Uncle Lasse tillhörde de bättre treåringarna i fjol i USA där han tränades av Jimmy Takter. Stefan Melander köpte honom, i första hand som avelshingst, men valde att fortsätta tävla.

Ett bra beslut av Melander som gillar amerikanska hästar. I fjol vann han Sprintermästaren själv med USA-födde Nuncio och 2002 med Scarlet Knight.

Sprintermästaren var huvudloppet på torsdagskvällen men i V75-1 fick publiken se en grym uppvisning av Some Summit med tränaren Veijo Heiskanen i sulkyn. Stoet hade inte tävlat sedan augusti i fjol men utklassade ändå motståndet då hon vann på 1.12,1 över medeldistans.

””

Stora drömmar

Some Summit kom till Heiskanens stall i februari 2015. Ganska snabbt kände tränaren att det var en häst utöver det vanliga. Redan i första starten blev det överlägsen seger på Jägersro.

Efter två vanliga lopp var det dags för sommarens största uppgift - Stochampionatet på Axevalla. Sveriges största lopp för fyraåriga ston. Det blev seger i både försök och final och 1,2 miljoner kronor i prispengar.

Some Summit vann ytterligare ett lopp på Solvalla i augusti men sedan tog säsongen slut. Stoet flyttades hem till ägarna Walter Richter och Eva Stjernström-Richter på Gotland för en tids välbehövlig vila.

Efter den snygga comebacken har inte finländaren funderat på nästa lopp. Han har däremot planer för ett lopp längre fram.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons