Annons
Nyheter

Global Champions Tour till Stockholms stadion

Nu står det klart att den internationella stortävlingen i ridsport, Global Champions Tour, kommer till Stockholm 13-16 juni nästa år. Tävlingen blir ett årligen återkommande evenemang på Stockholms stadion fem år framåt.(TT)
Publicerad 9 juli 2018

Sverige och Göteborg stod som arrangörer till ridsport-EM förra året, och redan nästa år får Stockholm en ny stortävling i hästhoppning, nämligen en deltävling i prestigefyllda Global Champions Tour.

"Stockholms stadion ger en imponerande inramning, ett historiskt vingslag och har även på senare år visat sig ge bästa förutsättningar för stora arrangemang, säger Johan Pagerup", vd på Sport & Evenemang och ansvarig arrangör, i ett pressmeddelande.

Annons

Förutom deltävlingen i Global Champions Tour kommer även konceptet "Stockholm Horse Week" att utvecklas. Det blir bland annat ungdomstävlingar och en internationell dressyrtävling redan nästa år.

"Vårt mål är att ständigt locka stora globala evenemang till Stockholm. Det finns ett väldigt stort hästintresse i Stockholmsområdet, därför känns det extra spännande att kunna presentera Global Champions både för stockholmarna och samtidigt locka hit en internationell publik", säger Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons