Annons
Nyheter

Gigantmöte i Champions League

Cristiano Ronaldos Real Madrid mot Neymars Paris SG. Åttondelsfinallottningen i Champions League bjöd på en rejäl smällkaramell. - Jag tycker inte det är värsta tänkbara lottning, säger PSG-tränaren Unai Emery. En stor förhandsfavorit kommer att försvinna tidigt i Champions Leagues-slutspelet.(TT)
Publicerad 11 december 2017

En stor förhandsfavorit kommer att försvinna tidigt i Champions Leagues-slutspelet. Det stod klart efter att Real Madrid och Paris SG lottades mot varandra redan i åttondelsfinalen.

Real Madrid slutade tvåa i sin grupp bakom Tottenham, trots att portugisiske stjärnan Cristiano Ronaldo slog rekord i gruppspelet genom att göra mål i samtliga gruppspelsmatcher. Att inte vinna gruppen blev, åtminstone på pappret, kostsamt då man nu ställs mot storsatsande Paris med påkostade anfallstrion Neymar-Edison Cavani-Kylian Mbappé.

Annons

Med andra ord blir det en tuff uppgift för de tvåfaldigt regerande CL-mästarna - likväl som det blev en mardrömslott för Paris. PSG-tränaren Unai Emery håller dock inte med.

"Fotbollsvärldens centrum"

””
””

Även Real Madrids antagonister Barcelona fick en tuff lott - dock en mer "väntad" sådan. Att katalanerna skulle lottas mot Chelsea var ett av de mest procentuellt sannolika utfallen inför lottningen sett till lottningens regler och restriktioner - och precis så blev det också. Chelsea inleder dubbelmötet på hemmaplan i London med retur på Camp Nou i Barcelona.

””

Juventus mot Tottenham

För Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United väntar spanska Sevilla i åttondelsfinal. Alexander Franssons Basel lottades mot Liverpool, samtidigt som Tottenham fick en svår lottning i form av regerande italienska ligamästarna och 2017 års CL-finalister Juventus.

"Spurs är ungt och talangfullt men om vi spelar som Juve kommer vi att klara det", skriver Juventus tränare Massimiliano Allegri på Twitter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons