TT-Sport

Hårdskjutande Garrison hjälte i debuten

TT-Sport Artikeln publicerades

Djurgårdens backvärvning Jason Garrison blev spelklar i samma stund som bussen rullade in mot Gavlerinken. Debuten gav ett mål, det avgörande (2-1) och dessutom Djurgårdens första vinst mot Brynäs på ett år. - Jag visste att han hade ett bra skott. Det är nog hårdare än de flesta i SHL.(TT)

Jason Garrison landade i Sverige för en dryg vecka sedan men har därefter fått vänta på klartecken för spel från Migrationsverket. Ett besked som Djurgårdsledningen fick på fredagskvällen strax innan nedsläpp borta mot Brynäs.

– Det här var riktigt roligt! Det var mycket att vänja sig vid, stor is och att passa in i spelsystemet så det blev en debut jag alltid kommer att minnas. Och dessutom med värme, säger Jason Garrison med ett brett leende.

Sparade pucken

Den 34-årige kanadensaren fick segerpucken, tillika beviset på karriärens första SHL-mål, med sig hem.

– Självklart! En av spelarna tog med sig den, sedan fick jag den av vår tränare. Sånt där är kul även i min ålder.

Garrison har 555 NHL-matcher på meritlistan och ett skott som är svårtaget, konstaterar Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn som fått känna av hårdheten redan under de första träningarna.

– Han har ju skjutit många slagskott och tagit hårda skott på mål i NHL. Man kan läsa skottet om man är noggrann men hårdheten i hans skott gör att man kanske inte hinner med.

"Ligger i toppen"

TT: Är hans skott hårdare än skotten generellt i SHL?

– Ja, det tycker jag. Det finns spelare i alla lag som skjuter hårt men Jasons ligger nog i toppen av ligan. Och det var väl därför han kom in, både för defensiven och för hans målskytte. Det ska bli kul att se vad han kan bidra med, säger Reideborn.

Garrisons avgörande 2-1-mål kom redan i slutet av andra perioden.

Brynäs hade visserligen en kvitteringspuck inne efter fem minuter av den tredje, men det dömdes bort då Adam Reideborn fick både Djurgårdsbacken Linus Hultström och Brynäsforwarden Nicklas Danielsson över sig varpå Jesper Boqvist lade in pucken i tom bur.

– Det var ju en väldigt lång videobedömning och då vet man aldrig hur det går. Men det första jag kände var Brynässpelarens byxa i mitt ansikte. Trycket när han kommer gör att mitt huvud vrids åt sidan med kraft. Sedan kommer Hultström och kör över mig helt och hållet, säger Djurgårdsmålvakten.

Lagen möts på nytt i Stockholm på lördagen.