Galen vändning när VSK vann toppmöte

Västerås befäster serieledningen i bandyn elitserie. I tisdagen toppmöte borta mot tabelltvåan Sandviken blev det seger med 9-6, efter att VSK vänt 0-4-underläge. Sandviken hade 2-0 redan efter elva minuter och när tio minuter av första halvlek återstod stod det 4-0. Då vaknade gästerna.(TT)
Publicerad 8 december 2015

Västerås befäster serieledningen i bandyn elitserie. I tisdagen toppmöte borta mot tabelltvåan Sandviken blev det seger med 9-6, efter att VSK vänt 0-4-underläge.

Sandviken hade 2-0 redan efter elva minuter och när tio minuter av första halvlek återstod stod det 4-0.

Då vaknade gästerna.

Först reducerade Västerås till både 1-4 och 2-4 innan halvtidsvilan - och i andra halvlek fortsatte sedan den mäktiga vändningen.

Med 20 minuter kvar satte Simon Jansson 5-4 för VSK, som då ledde för första gången i matchen. Sandviken kvitterade kort därefter, men Västerås trummade på och när Tobias Holmberg satte 8-5 var matchen avgjord, trots att båda lagen hann med att göra varsitt mål på tilläggstid.

I och med segern toppar Västerås tabellen med fem poängs marginal före Sandviken.

Sirius bortaslog Tillberga med 5-3 och Edsbyn vann hemma mot Broberg med 6-4.