Galbraith ordnade 1-1 i matcher

Med elva sekunder kvar brusade han upp. Patrick Galbraith fick inte hålla nollan - men han ordnade segern, 3-1. Karlskronas målvakt såg till att det är kvitterat i den hockeyallsvenska finalen mot Västerås. Patrick Galbraith höll kvar sitt lag i den första finalen i hockeyallsvenskan.(TT)
Publicerad 6 mars 2015

Patrick Galbraith höll kvar sitt lag i den första finalen i hockeyallsvenskan. Den andra vann målvakten åt Karlskrona.

Den 28-åriga dansken gjorde 38 räddningar, flera av dem av hög klass i numerära underlägen, när tabelltvåan kvitterade till 1-1 i bäst av fem matcher. Hans livs match var det dock inte.

””

Karlskrona hade bättre fart på skridskorna och var vassare i kontringarna än i den första matchen. Dessutom fungerade spelet i numerärt överläge bra från start. Maksim Matushkin och Niklas Lihagen utnyttjade lagets två första möjligheter i spelformen och såg till att det var 2-0 efter den första perioden.

Bergström avgjorde

När Galbraith höll rent och Alexander Bergström spädde på till 3-0 med lite mer än fem minuter kvar av matchen var segern klar.

””

Hånberg var missnöjd med domarinsatsen men gladdes över hur laget hanterade sina tio tvåminutersutvisningar.

””

Spräckte nollan

Fredrik Johansson fick hål på Patrick Galbraith i slutsekunderna men Västerås, som var seriens bästa lag i spel fem mot fyra, har inte fått sitt powerplay att fungera i de två finalmatcherna.