Annons
Nyheter

Gais-seger i avbrutna cupderbyt

Gais fick tre poäng mot IFK Göteborg och 3-0 i målskillnad. Men det blev en cupseger utan egentliga vinnare, enligt klubbens ordförande Glenn Heiman. - Det var det enda rätta beslutet, men det är inget vi känner någon glädje över, säger han.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Det blev bara en halvlek av fotboll i det göteborgska rivalmötet i Svenska cupen i måndags. Direkt efter pausvilan avfyrades hundratals raketer och andra fyrverkeripjäser mot planen och matchen avbröts.

Turerna har varit många sedan dess. Nu blir det till slut Gais som får tre poäng via en 3-0-seger.

Annons

"Det är klarlagt att det är Göteborgs supportrar som antänt och kastat pyrotekniken. Det har i sin tur lett till att matchen har avbrutits", står det bland annat i disciplinnämndes beslut.

Inget yrkande

Gais välkomnar beskedet med blandade känslor.

””

Superettanklubben, som i onsdags meddelade att det inte var aktuellt att återuppta den avbrutna matchen, var beredd på att klubbens agerande kunde få konsekvenser. Men Gais valde ändå att inte skicka något särskilt yrkande till disciplinnämnden.

””

"Utan invändningar"

IFK Göteborg skrev i sitt yrkande att matchen i första hand borde återupptas, i andra hand att matchen skulle sluta 0-0 som ställningen var vid avbrottet och i sista hand att matchen skulle spelas om helt. Men att överklaga disciplinnämndens beslut är inte aktuellt.

””
””

Enligt Markusson har klubben fått ägna en hel del tid till att bemöta besvikna supportrar och sponsorer under veckan. Samtidigt pågår dock också ett arbete med att försöka identifiera dem som låg bakom fyrverkerikaoset.

””

Gruppspelet i Svenska cupen avslutas för de båda lagen på söndag. Då möter Gais Nyköping hemma medan IFK Göteborg möter Örebro på bortaplan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons