Annons
Nyheter

"Full norrman höll på att ramla över mig"

Holmenkollens femmilsfest var lugnare i år än i fjol. Men herrarnas klassiska längdskidlopp genomfördes inte helt utan incidenter. - Det var en full norrman i spåret som höll på att ramla över mig, säger femman Alex Harvey till Dagbladet.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

Lördagens stortävling strax utanför Oslo har de senaste åren kantats av fylleri och slagsmål. Förra året var ordningsproblemen allvarliga både i och utanför spåret.

Bland annat fick svenske Daniel Rickardsson en öl kastad på sig och norrmannen Johannes Høsflot Klæbo fick en kapsyl under skidan och snubblade.

Annons

I år var stämningen runt Holmenkollen lugnare, men långt ifrån fri från incidenter. Polisen tvingades ingripa vid flertalet tillfällen och en 18-årig man skadades allvarligt efter att ha fallit från en klippa.

Omkring 30 000 åskådare följde tävlingen längs spåret, en av dem höll på att rasa in i Alex Harvey under 50-kilometersloppets gång.

””

Daniel Rickardsson, som slutade på 14:e plats bakom segrande ryssen Alexander Bolsjunov, hade en nyktrare resa mot mål i år.

””

Under söndagen avgörs damernas klassiska lopp över 30 kilometer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons