Annons
Nyheter

Frillesås kvar i elitserien i bandy

Frillesås var illa ute i kvalseriens sista möte mot Nässjö. Men tre snabba mål i den andra halvleken säkrade en 3-2-seger och fortsatt spel i elitserien i bandy även nästa säsong. Det blev dramatiskt när elitseriens sista kvalomgång skulle avgöras.(TT)
Publicerad 13 mars 2019

Det blev dramatiskt när elitseriens sista kvalomgång skulle avgöras. Frillesås hade inför omgången den sista elitserieplatsen, bakom redan uppflyttningsklara AIK, och med en poängs marginal ner till jagande Falun.

Förutsättningarna var därmed enkla: seger mot Nässjö innebar spel i bandyns högstaserie även nästa år för Frillesås.

Annons

Men i hemmamötet fick laget inte den start man hade hoppats på: gästerna tog ledningen i den första halvleken på en blöt is som knappast bjöd in till skönspel.

När Falun samtidigt hade 3-0 hemma mot AIK var Frillesås i det skedet kvalserietrea och därmed nedflyttade till allsvenskan nästa säsong

Men Frillesås inledning av den andra halvleken blev avgörande: Jesper Henriksson kvitterade i den 58:e minuten. Fredrik Johansson gav hemmalaget ledningen i den 64:e minuten och tre minuter senare gjorde Olle Hultqvist 3-1 på hörna.

Matchens avslutande 15 minuter blev dock nerviga för hemmapubliken på Sjöaremossens isbana när Nässjös Kevin Runbom satte 2-3. I det läget var Frillesås bara ett insläppt mål från nedflyttning till allsvenskan, sedan Falun hemmabesegrat AIK med 5-1.

Men Frillesås höll ut, vann med 3-2 och spelar elitseriebandy även nästa säsong.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons