Annons
Nyheter

Karlsson avstår Holmenkollen: "Lugn och ro"

Omställningen efter VM-succén har varit stor för Frida Karlsson. Nu lämnas den 19-åriga skidtalangen utanför världscuptruppen till Holmenkollens tremil. - Det gäller att låta henne få växa in i den nya rollen, säger landslagschef Rikard Grip.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Efter lördagens VM-brons på 30 kilometer i fristil i Seefeld öppnade Frida Karlsson för att köra Holmenkollens klassiska tremil nu på söndag. Men så blir det inte.

Den 19-åriga sistaårsjunioren fokuserar den här veckan på junior-SM i hemstaden Sollefteå och står utanför världscuptruppen som åker till Norge.

””
Annons

I karriärens första VM tog Karlsson tre medaljer: ett guld i stafett, ett silver på 10 kilometer klassiskt och brons på tremilen. Grip säger att genombrottet varit en omställning för 19-åringen.

"Skyndar långsamt"

””

När Stina Nilsson och Maja Dahlqvist, VM-guldmedaljörer i sprintstafett, återvände till Sverige blev det stor uppståndelse på Arlanda flygplats.

Men när Karlsson kom hem var det tystare. Enligt Grip finns det däremot ingen uttalad plan för att skydda Karlsson från uppståndelsen.

Falun nästa

””

Efter Holmenkollens distanslopp i helgen och sprinten i Drammen på tisdag är det världscuptävling i Falun 16-17 mars.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons