Annons
Nyheter

Frankrike förvarnat om Forsberg

Frankrike är favorit och gruppetta. Efter mötet i Paris är fransmännen dessutom rejält förvarnade om Sverige - och Emil Forsberg. - Forsberg kan verkligen göra skillnad, sade förbundskapten Didier Deschamps.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Det franska fotbollslandslaget landade på svensk mark på torsdagen och inför kvällsträningen på nationalarenan i Solna höll både Deschamps och lagkaptenen Hugo Lloris presskonferens.

Med 13 poäng efter halva VM-kvalet är självförtroendet förstås gott inför den tidiga gruppfinalen, samtidigt som respekten är stor för Blågult.

Annons

Berömde Forsberg

Förbundskapten Deschamps pratade om det välorganiserade svenska kollektivet, om två starka anfallare och bra spelare på kanterna - och fastnade framför allt på Emil Forsberg. Det är ingen tvekan om att vänsteryttern, som har en urstark bundesligasäsong i Leipzig bakom sig, är den klarast lysande landslagsstjärnan sedan Zlatan Ibrahimovic slutade. På Stade de France visade Forsberg dessutom sin målfarlighet med ett frisparksmål.

””

Hugo Lloris menade att Sveriges starka insats i Paris, där Frankrike till slut ändå vände och vann med 2-1, till viss del tog fransmännen på sängen.

””
””

"Väldigt viktig match"

Med all den stjärnglans som Frankrike har i truppen är det ändå ingen tvekan om att "Les bleus" har ett solklart favoritskap inför fredagskvällens utsålda möte på Friends Arena. Om Paul Pogba, Antoine Griezmann & Co ordnar en ny trepoängare skaffar sig Frankrike en lucka i täten av gruppen - och har i så fall vidöppen väg mot VM i Ryssland om ett år.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons