Lättnad i Örebros omklädningsrum

Örebros lagkapten Viktor Ekbom sitter i omklädningsrummet och är märkbart lättad efter segern i bottenmötet mot Leksand med 3-2. En vinst som blev verklighet där Lidor Hudacek avgjorde i förlängningen. - Det här är så jäkla skönt.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

Han erkänner att tre inledande matcher och noll poäng satt press på laget.

””

Men Viktor Ekbom och hans lagkompisar fick en mardrömsstart i detta viktiga bottenmöte mellan de två lag som stod på noll poäng inför den här matchen.

Visade styrka

Leksand gick upp i ledningen med 2-0 efter två mål i powerplay och hade dessutom flera chanser på 3-0.

””

Örebros vändning kom efter 11.18 i andra perioden när Dominique Heinrich reducerade till 2-1. Örebro dominerade sedan kraftfullt och var på gång att tidigt avgöra matchen när Greg Squires gjorde 2-2 i början av tredje perioden.

Men Leksand kom tillbaka och pressade Örebro i slutminuterna. Bland annat hade Markus Lauridsen ett stolpskott. Örebrospelarna höll ut och jublade desperat när Libor Hudacek avgjorde i förläningen.

””

Tveeggat i Leksand

Samtidigt gick Leksandstränaren Per-Erik Johnson och hade svårt att få kontroll på sina känslor:

””

Leksand gjorde säsongens bästa match och visade att alltfler pusselbitar faller på plats. Bland annat hade laget för första gången denna säsong ett stabilt målvaktsspel när Henrik Haukeland ställde sig i målet. Dessutom spelade laget stabilt utan alltför många avgörande misstag.