Forsberg: "Det känns surt"

Emil Forsbergs tredje landslagsmål var en läckerbit. Men i slutändan var det ändå ingenting värt. Frankrike vände och vann VM-kvalmötet med 2-1. - Det känns som att vi hade kunnat få något mer från den här matchen, säger han.(TT)
Publicerad 11 november 2016
Emil Forsbergs tredje landslagsmål var en läckerbit. Men i slutändan var det ändå ingenting värt. Frankrike vände och vann VM-kvalmötet med 2-1. - Det känns som att vi hade kunnat få något mer från den här matchen, säger han. Tio minuter in i andra halv

Tio minuter in i andra halvlek slog Emil Forsberg till på Stade de France i Paris. Och som han gjorde det. Mittfältaren lade upp bollen, drygt 20 meter från franska målet, backade ett par steg och kort, kort efter att han drog till blev det alldeles tyst på arenan i utkanten av den franska huvudstaden.

Målvakten Hugo Lloris, spelarna i muren och alla fans runt om på läktaren var alla lika överraskade över bollbanan som svensken fick till.

Med känslig högerfot fick Forsberg bollen över muren och in i Lloris vänstra hörn.

””
””

Kopia av Ronaldo

"Ronaldovibbar"?

””
””

Hur länge har du jobbat på det tillslaget?

””

Frankrike vände

Målet gav Sverige, som under hela första halvleken spelade försiktigt men långt ifrån fegt, 1-0.

Tyvärr var det tydligen allt som behövdes för att få igång hemmalaget.

Bara tre minuter senare kvitterade Paul Pogba när han nickade in Dimitri Payets frispark, via ribban, bakom svenske målvakten Robin Olsen.

I 65:e minuten small det igen. Offsidestående Antoine Griezmann störde Olsen och till slut slog Payet in Olsens tappade boll till 2-1.