Annons
Nyheter

Forsberg vill se mod mot Frankrike

Defensiven kommer i första hand. När det sedan handlar om offensiven kretsar mycket kring Emil Forsberg. - Om vi får tag på bollen gäller det att göra något bra med den, säger han inför VM-kvalmötet med Frankrike. Fotbollslivet i Leipzig har blivit roligare för Emil Forsberg.(TT)
Publicerad 9 november 2016

Fotbollslivet i Leipzig har blivit roligare för Emil Forsberg. Efter en tid utanför tränaren Ralph Hasenhüttls startelva har mittfältaren fått en mer tongivande roll i Bundesligaklubben Leipzig.

I hemmamötet med Mainz var det svensken som låg bakom nykomlingens senaste seger. Med ett mål och två framspelningar såg han till att matchen slutade 3-1, vilket innebär att klubben fortfarande är obesegrat efter tio omgångar och har lika många poäng som storklubben Bayern München.

””
Annons

"Tuff match"

Riktigt samma tankar finns inte inför Sveriges VM-kval mot Frankrike.

””
””

Janne Andersson räknar dock inte med att Sverige kommer att äga bollen allt för ofta. Det är ett scenario som förbundskaptenen även verkar vara okej med. Däremot vill han inte bara se försvarsspel under fredagens match på Stade de France.

””
””

Defensiven viktig

Forsbergs startposition är från kanten. Därifrån har han sedan tillåtelse att röra sig in i banan, byta kant eller ta sig rakt ner till kortlinjen för att få in bollen till någon av anfallarna som lurar i straffområdet.

För att ens har möjlighet att röra sig så måste Sverige hitta rätt i försvarsspelet.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons