Annons
Nyheter

VM-guldhjälten målskytt i premiären

Han blev VM-guldhjälte i maj och hoppas nu bli en vinnare även i NHL. Nashvillestjärnan Filip Forsberg rivstartade säsongen och blev målskytt i 3-2-segern borta mot New York Rangers. - Skönt att vi fick vinna, ta två poäng och få premiären avklarad, säger han.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Forsberg såg nöjd ut där han stod i omklädningsrummet i Madison Square Garden efter säsongsstarten i NHL.

Det var första tävlingsmatchen sedan han blev guldhjälte i VM-finalen mot Schweiz i Köpenhamn, där han avgjorde den dramatiska straffläggningen.

Annons

Att gå in i en ny säsong med det i bagaget betyder mycket.

””

"En jätteförstärkning"

Forsberg, kedjekamraten Viktor Arvidsson och backen Mattias Ekholm förstärkte Tre Kronor i slutet av VM sedan Nashville, som var NHL:s bästa lag i grundserien, överraskande åkt ut mot Winnipeg i den andra slutspelsomgången.

Året före var Nashville i final.

Nu är laget en av favoriterna till att gå hela vägen. Men konkurrensen är mördande, inte minst i väst där exempelvis San Jose förstärkt med superbacken Erik Karlsson.

””

Fem svenskpoäng

Det blev totalt fem svenskpoäng i Madison Square Garden, varav två mål.

Filip Forsberg öppnade målskyttet i andra perioden när han i ett två mot ett-läge sköt ett stenhårt handledsskott förbi en chanslös Henrik Lundqvist i hemmamålet.

””

Forsbergs kedja med Arvidsson och Ryan Johansen skapade ofta tryck och heta chanser mot Lundqvist som gjorde flera vassa räddningar och tog 31 av 33 skott. Nashvilles sista mål kom i tom bur.

Jesper Fast kvitterade för ett Rangers som är mitt inne i en ombyggnad av sitt lag och går en oviss säsong till mötes.

Annons

Mattias Ekholm noterades för assistpoäng till Nashvilles två avslutande mål och Mika Zibanejad till Rangers sena 2-3-reducering.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons