Annons
Nyheter

Förbundet betalar Johaugs kostnader

Det norska skidförbundet kommer att betala dopningsavstängda Therese Johaugs advokatkostnader. - Baserat på Thereses historia så tycker vi att det är kutym att hjälpa en utövare och arbetstagare i den här fasen, säger längdkommitténs ordförande Torbjørn Skogstad.(TT)
Publicerad 1 november 2016

Det norska förbundet har redan betalat 3,3 miljoner norska kronor (cirka 3,6 miljoner svenska kronor) i samband med Martin Johnsrud Sundbys astmamedicinsavstängning, för att täcka utgifter för advokater, kommunikation och återbetalda prispengar. Hur stor summan kan bli i Johaugfallet vet man ännu inte. Längdskidskommittén fattade beslutet på ett möte 21 oktober, utan att fråga förbundets styrelse.

””

Advokaten Christian B. Hjort har hjälpt Johaug sedan det positiva dopningstestet blev känt den 13 oktober. Stjärnan har stängts av två månader i väntan på slutgiltig dom, som väntas komma efter nyår. Därefter kan fallet gå vidare till idrottens skiljedomstol Cas. Frågan är hur länge det norska förbundet är villigt att stötta Johaug ekonomiskt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons