Annons
Nyheter

Fokus på prestation - inte på många mål

Om landslaget når playoff eller inte kan bli en målskillnadsaffär i Amsterdam sent på tisdag kväll. Hur tacklar förbundskaptenen Janne Andersson det? Mest genom att rycka på axlarna och konstatera att mål är inget som kommer på beställning.(TT)
Publicerad 6 oktober 2017

Det är mycket som fortfarande hänger i luften och som måhända inte klargörs förrän samtliga matcher är överstökade i gruppspelet.

Vilka lag kommer sist i grupperna och stryks när en av nio grupptvåor ska sållas bort i kampen om åtta playoff-platser?

Annons

Hur påverkar det målskillnaden om Sverige och Nederländerna hamnar på samma poäng?

För den som får ökad salivavsöndring av att fördjupa sig i hypotetiska matematiska resonemang är det lilla julafton. För den som tar saken som den kommer och hanterar situationen som den är för stunden, är den biten ointressant, snudd på irrelevant.

Pratar prestation

Janne Andersson placeras bäst åt det senare hållet.

Bollen ska förstås in, helst många gånger, men det är en konsekvens av hur väl det svenska spelet fungerar och vilket motstånd Luxemburg bjuder.

Därför pratar förbundskaptenen konsekvent om prestationen. Den är mest avgörande för resultatet och vad Sverige tar med sig när truppen på söndag eftermiddag sätter sig på planet till Schiphol, flygplatsen utanför Amsterdam.

””
””

Varierat anfallsspel

Med tanke på att landslaget redan gjort 18 mål på åtta matcher och spridit ut målskyttet på tio spelare, är Andersson inte orolig.

””
””
””

Vilar Ekdal?

För att nå minst playoff är tre poäng mot Luxemburg ett sannolikt måste. Samtidigt måste förbundskaptenen bädda för möjligheten till en optimal laguttagning mot Nederländerna. Så hur gör han? Sparar han Albin Ekdal, plågad av en ond rygg, till Amsterdam. Vilar han även Mikael Lustig, som matchats hårt i Celtic och haft känningar i en vad?

Annons

Dessutom har han spelare som riskerar avstängning vid ett gult kort på Friends.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons