Annons
Nyheter

Flink över EM-kvalgränsen

Spjutkastaren Sofi Flink fick till en strålande avslutning på GP-tävlingen i friidrott i finländska Joensuu. Med 60,59 i det sista kastet tog hon inte bara hem segern, hon satte dessutom nytt årsbästa och passerade kvalgränsen till EM i Berlin (59,00) med god marginal.(TT)
Publicerad 4 juli 2018

Spjutkastaren Sofi Flink fick till en strålande avslutning på GP-tävlingen i friidrott i finländska Joensuu. Med 60,59 i det sista kastet tog hon inte bara hem segern, hon satte dessutom nytt årsbästa och passerade kvalgränsen till EM i Berlin (59,00) med god marginal.

Hennes tidigare bästanotering för året var på blygsamma 57,51, men nu tycks 22-åringen ha hittat formen. Det här var hennes bästa resultat på fem år.

Annons

Flink slog igenom rejält redan 2013 då hon både vann junior-VM, satte svenskt seniorrekord - 61,96 står sig fortfarande - och tog sig till final på VM i Moskva. De senaste åren har dock stora skadeproblem fått karriären att stagnera.

Anna Wessman slutade fyra i Joensuu på 55,60.

På herrsidan gjorde Kim Amb sin första tävling på ett år. Han slutade fyra på 75,68. EM-kvalgränsen är satt till 80,00 meter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons