Annons
Nyheter

Fjärde raka tröst för Bayern

Drömmen om en trippel spräcktes av Atlético Madrid. Efter uttåget ur Champions League får Bayern München nöja sig med att skriva Bundesliga-historia. Ingen klubb har tidigare tagit fyra raka titlar i den tyska ligan. Pep Guadiola har tre matcher kvar i den tyska storklubben.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

Pep Guadiola har tre matcher kvar i den tyska storklubben. Spanjoren hade hoppats på en än mer ärorik avslutning i Bayern innan tränarkarriären fortsätter i England och Manchester City nästa säsong. Men för tredje året i rad krossades Bayerns Champions League-drömmar i semifinalen och nu måste de nationella titlarna säkras för att ge plåster på såren.

Tre matcher och två titlar står på spel för Guardiola och Bayern München.

Annons

Vill fira dubbelt

Ligatiteln är så gott som säkrad med två matcher kvar. Försprånget till Dortmund är fem poäng och med överlägsen målskillnad lär en poäng räcka för Bayern München.

””

"Årets match"

Bayern kan säkra guldet på lördagen i grannstaden Ingolstadt (sex mil från München). Men hemmalaget tänker inte ge mästarlaget någon enkel väg till segerfesten.

””

Nykomlingen Ingolstadt har svarat för en stabil säsong i Bundesliga och har imponerat framför allt försvarsmässigt. Bara de tre topplagen har släppt in färre mål.

Skulle Bayern missa chansen under lördagen kommer en ny möjlighet i sista omgången när bottenlaget Hannover kommer på besök.

Som avslutning på säsongen väntar sedan en prestigefylld cupfinal mot serietvåan Dortmund för Bayern München.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons