Annons
Nyheter

Fifa: Vi lever i en ekonomisk verklighet

Damlandslagets VM-biljett gav noll kronor i ersättning från Fifa, något som fick de svenska landslagsstjärnorna att rasa. - Vi lever i en ekonomisk verklighet där intäkter och utgifter måste finnas med för varje projekt som vi jobbar med, säger Fifas presschef Hans Hultman till SVT.(TT)
Publicerad 5 september 2018

När det svenska herrlandslaget blev klart för sommarens Rysslands-VM uppgick ersättningen från Fifa till 80 miljoner kronor. När damerna lyckades med detsamma var ersättningen noll. Efter att Sverige säkrat VM-biljetten mot Danmark riktade de svenska stjärnorna skarp kritik mot det internationella fotbollsförbundet.

””

"Måste hitta balans"

Annons

Nu svarar Fifas svenske presschef Hans Hultman på kritiken.

””
””

Hultman berättar at Fifa just nu ser över damernas ekonomiska ersättning och säger att ett nytt system snart ska vara spikat.

””

Får ersättning från förbundet

Redan nu är det dock klart att om Sverige lyckas ta sig vidare från gruppen i Frankrike-VM väntar ersättning till de svenska spelarna - en summa som blir större ju längre laget går i turneringen. Exakt vilka summor det rör sig om är fortfarande oklart.

Det svenska förbundet ska själva också betala en egen ersättning till spelarna för att de kvalificerat sig till VM, enligt DN. Dur mycket det rör sig om vill dock inte generalsekreterare Håkan Sjöstrand berätta för tidningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons