Annons
Nyheter

Femfaldige mästaren hyllar svenske debutanten

Felix Rosenqvist vill visa upp sig direkt i sin debutsäsong i Indycar. En som tror att han har möjligheten att lyckas är svenskens stallkamrat Scott Dixon, femfaldig samt regerande mästare. - Han kommer att vara bra, riktigt bra, säger Dixon.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

Det går nog att konstatera att Dixon vet vad han pratar om. 38-åringen från Nya Zeeland har kört 18 säsonger i Indycar. Han är den mest framgångsrike föraren i modern tid och har vunnit 44 lopp och hela mästerskapet fem gånger.

Till stallkamrat har han nu fått en 27-årig debutant från Värnamo. Men det är en erfaren nykomling. Felix Rosenqvist är bland annat Europamästare i formel 3 och har kört formel E de två senaste säsongerna.

””
””
Annons

Vill vinna

Frågan är dock hur bra? Svensken själv har som mål att vinna åtminstone ett race den här säsongen.

””

Kanske kan Rosenqvist lyckas redan i söndagens tävlingsdebut på Saint Petersburgs stadsbana. Han har åtminstone gett sig själv ett fint utgångsläge då han efter ett lyckat kval får starta som trea.

Måste behålla lugnet

Men om det ska gå vägen gäller det att behålla lugnet, enligt Rosenqvist. Han menar att det kan vara ett kaotiskt race, på grund av att det är säsongens första.

””

När Rosenqvist växte upp hemma i Sverige var det tradition att kolla på Kenny Bräck och Indycar tillsammans med pappa. Det var hans första introduktion till racing och Indycar har varit något av ett mål.

””

Kontinuitet blir viktigt

Men vad behövs egentligen för att klara av att nå framgång i Indycar? Enligt Rosenqvist gäller det att hitta kontinuitet och ha tänket att varje poäng är viktig. Där är Scott Dixon en som det går att inspireras av.

””

Dixon och Rosenqvist är de enda förarna i teamet, Chip Ganassi Racing, och svensken har bara bra saker att säga om sin minst sagt erfarna stallkamrat.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons