Wozniacki utslagen efter rysare

Caroline Wozniacki är utslagen ur Wimbledon efter förlust mot oseedade ryskan Jekaterina Makarova. Efter två timmar och nio minuters spel kunde Makarova slå in matchbollen och vinna med 6-4, 1-6, 7-5. Andraseedade Wozniacki kämpade mot dubbla motståndare på bana ett.(TT)
Publicerad 4 juli 2018

Andraseedade Wozniacki kämpade mot dubbla motståndare på bana ett. Förutom en storspelande ryska irriterade flygmyror spelarna. Wozniacki vädjade till domaren vid flera tillfällen och ville att arrangören skulle spreja banan för att få bort insekterna.

Trots problem för spelarna bjöds tennispubliken på en riktigt bra match där Makarova vann det första setet och där Wozniacki verkade ha fått ordning på spelet när hon tog det andra med klara 6-1.

"Nervös på slutet"

Men i det avgörande setet hittade ryskan tillbaka till sitt aggressiva spel igen. Makarova gick ifrån till 5-1 och verkade ha avgjort matchen. Men Wozniacki gav sig inte, danskan hämtade upp till 5-5 och räddade bland annat fyra matchbollar innan Makarova fick ordning på spelet igen och kunde vinna matchens två sista game.

””

Federer jagar eget rekord

Roger Federer vann på nytt med 3-0 i set och avancerade utan problem till tredje omgången i Wimbledontennisen.

Segern i tre raka set betyder att schweizaren vunnit 26 raka set i Wimbledon och börjar nu närma sig sitt eget rekord från 2005-2006 då han vann 34 raka set i turneringen.

Slovaken Lukas Lacko var utan chans mot förstaseedade Federer som vann med 6-4, 6-4, 6-1 i en match som var över på en och en halv timme.