Annons
Nyheter

Favoritseger för Alexandersson

Stjärnan Tove Alexandersson, Stora Tuna, höll för trycket och vann guld i sprint-SM i orientering i Örebro. Alexandersson vann med tolv sekunders marginal före Karolin Ohlsson, Järla. Trean Lina Strand, Göteborg-Majorna, var bara en sekund efter Ohlsson.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Stjärnan Tove Alexandersson, Stora Tuna, höll för trycket och vann guld i sprint-SM i orientering i Örebro. Alexandersson vann med tolv sekunders marginal före Karolin Ohlsson, Järla. Trean Lina Strand, Göteborg-Majorna, var bara en sekund efter Ohlsson.

"Jag går alltid in väldigt hårt för varje SM-lopp så det var kul att vinna. Jag hade dåligt flyt och gjorde en hel del misstag, men det är det nog många som har gjort för det var en riktigt lurig bana", sade Alexandersson, som försvarade fjolårets sprintguld, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Alexandersson, tvåfaldig VM-guldvinnare på hemmaplan i fjol, vann förra helgen långdistansen i världscuppremiären i Finland och blev tvåa i sprint.

På herrsidan tog Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, sitt första SM-guld i sprint, trots att han tidigare vunnit både VM och EM. Segermarginalen blev två sekunder till Emil Svensk, Stora Tuna. Gustav Bergman, Ravinen, tog brons.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons