Annons
Nyheter

Offensivt Färjestad på väg mot serieseger

Färjestad har ett jätteläge att skaffa sig hemmaplansfördel genom SM-slutspelet i ishockey. Karlstadlaget visade att anfall är bästa försvar och vann seriefinalen mot Luleå med 3-0. - Nu är det bara ut och köra och visa att vi är bäst i Sverige, säger 18-årige 2-0-skytten Carl Jakobsson.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Färjestad är enda laget i SHL-ishockeyn som har gjort över tre mål i snitt den här säsongen, 163 fullträffar på 51 matcher. Luleå är ensamt om att ha släppt in färre än två mål per match, totalt 98 inför slutomgången.

När grundserieseger och hemmaplansfördel genom det stundande slutspelet stod på spel i Karlstad vann offensiven.

Annons

Färjestad nådde inte riktigt sitt snitt, men tre mål räckte gott och väl när glödhete målvakten Markus Svensson höll nollan.

"Fick gåshud"

I och med trepoängaren vinner Färjestad grundserien om laget besegrar Djurgården på torsdag, också då i Löfbergs arena.

””

Om tabeller talar sanning är Färjestad just nu bäst i Sverige.

Anledningen?

””

Den unge forwarden stötte in 2-0, hans fjärde SHL-mål och det klart viktigaste hittills.

””

Joakim Nygård längtar efter slutspelet.

””

Överraskande slarvigt

Med tanke på lagens facit inför matchen, tillsammans 24 segrar på 25 matcher, var det till att börja med överraskande slarvigt i toppmötet.

Färjestad syndade mest de första minuterna och bjöd Luleå på flera bra lägen, men närmare än Petter Emanuelssons stolpträff efter en knapp halvminut kom bortalaget inte.

Annons

Färjestad var effektivare.

När Luleå slarvade vid egen blå linje snodde Daniel Viksten pucken. Några bestämda skridskoskär senare skickade han in ett rappt skott till 1-0 och bäddade för segern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons