Eriksson rätt in i hetluften för Brynäs

Joacim Eriksson skulle matchas in steg för steg. Men det gick fortare än så. Brynäsmålvakten som knäopererades i somras kastades rätt in i hetluften via ett målvaktsbyte istället. - Man är väl alltid redo.(TT)
Publicerad 6 december 2018

Den 28-årige målvakten värvades i somras från Djurgården för att få in mer spets och rutin i Brynäs.

Men en gammal knäskada krävde en oväntad operation vilket har gjort att stjärnvärvningen har fått köra rehab istället fram tills för ett par veckor sedan då knäet började bli mer redo för spel.

””

Två dagar i rad

Han var tänkt att närma sig sin SHL-debut för Brynäs steg för steg och lånades därför ut en match till Almtuna i hockeyallsvenskan i onsdags där han höll nollan mot Vita Hästen.

””

Att gå från inget spel alls under sju månader till match två dagar i rad - om än bara dryga 23 minuter i Brynäs förlustmatch mot Linköping - var inte så tufft som det kan låta:

””

TT: Det blev till och med en liten mjukstart?

””

Han fick komma in i slutet av andra perioden när Brynäs låg under med 2-4 mot Linköping och där det fjärde LHC-målet precis hade slängts in bakom David Rautio från sargkanten av Linköpingsforwarden Andrew Gordon.

””

Taggad sedan i somras

Målvaktsbytet gav dock ingen effekt på utespelarna och Linköping satte sitt avslutande 5-2-mål i tom bur.

Om det nu blir spel från start för Joacim Eriksson redan på lördag, då Brynäs tar emot Timrå hemma, är inget som han har hunnit fundera på. Men visst är torsdagens inhoppare sugen: