Annons
Nyheter

Eriksson dömer Europa League-finalen

Jonas Eriksson har fått ett av de tyngre domaruppdragen i fotboll. Han har utsetts att döma finalen i Europa League mellan Liverpool och Sevilla på St Jakob-Park-stadion i Basel den 18 maj. Som assisterande domare får han Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Jonas Eriksson har fått ett av de tyngre domaruppdragen i fotboll. Han har utsetts att döma finalen i Europa League mellan Liverpool och Sevilla på St Jakob-Park-stadion i Basel den 18 maj. Som assisterande domare får han Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark. Fjärdedomare blir norrmannen Svein Moen, medan måldomarparet blir svenskt, Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson. Det meddelar Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, på tisdagen.

Den 42-årige Jonas Eriksson började döma internationellt 2002. Den här säsongen har han dömt fem matcher i Champions League och en i Europa League.

Annons

Engelsmannen Mark Clattenburg får äran att döma finalen i Champions League mellan Real Madrid och Atletico Madrid på San Siro i Milano den 28 maj.

Damernas Champions League-final mellan Wolfsburg och Lyon i italienska Reggio Emilia den 26 maj döms av ungraren Katalin Kulcsar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons