En halvlek räckte för Sverige

Dåliga nyheter för det ryska landslaget: Nu har Per Hellmyrs och Daniel Berlin fått igång sina bandykroppar och VM-huvuden. De båda Bollnäs-stjärnorna låg bakom 11-4-segern mot Kazakstan. Efter en okej premiärmatch mot Finland ryckte landslaget upp sig ett par snäpp i mötet med Kazakstan.(TT)
Publicerad 2 februari 2016

Efter en okej premiärmatch mot Finland ryckte landslaget upp sig ett par snäpp i mötet med Kazakstan.

Per Hellmyrs och Daniel Berlin låg bakom det mesta i den första halvleken, vilket var så länge matchen ännu var match.

Hellmyrs behövde bara sju minuter på sig att slå in 1-0, och när han spelade fram Jocke Andersson till 3-0 hade det inte ens gått 13 minuter.

Christoffer Edlund petade in tre bollar, Erik Pettersson fick till slut göra mål på straff och vips så var det 9-1 tills halvtidsvilan.

Andra halvlek spelades mer eller mindre bara av, Kazakstan kunde reducera några gånger men var aldrig i närheten att hota den svenska segern.

VM fortsätter med stormötet Ryssland-Sverige på onsdagskvällen. Matchen är planerad att spelas utomhus på Trud Stadion, men eftersom det varit problem med isen så talar det mesta för att även den kommer avgöras i Volga Sport Arena.

I B-poolen studsade Norge snabbt tillbaka efter fiaskot mot Vitryssland, och slog USA med 7-0 medan Vitryssland slog Lettland med 18-2.