Annons
Nyheter

Bergström inkallad - Guidetti osäker mot Peru

Emil Bergström kallas in som tillfällig ersättare för Filip Helander som har yrsel. Samtidigt är det fortsatt osäkert om John Guidetti är spelklar till VM-genrepet mot Peru. Men Janne Andersson är okej, trots en olycka med häcksaxen.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Mittbacken Filip Helander mår dåligt. Därför har Rysslandsproffset Emil Bergström, 25, kallats in till tisdagens träning med landslaget inför VM i fotboll. Men Bergström, som den gångna säsongen var utlånad till schweiziska Grasshoppers från Rubin Kazan, kommer inte att ingå i truppen.

””

Guidetti osäker

Annons

John Guidetti, som skadade foten på träning förra veckan, ska träna i dag, men försiktigt. Sedan tidigare har Östersunds Ken Sema anslutit till truppen som åtminstone tillfällig ersättare till Guidetti.

””

Den här veckan är den sista på hemmaplan innan landslaget reser till Ryssland. På lördag ställs Sverige mot Peru i Göteborg, i den sista landskampen före VM. Men det är mycket osäkert om Guidetti kan vara med då, enligt Janne Andersson.

””

Häcksax i knät

Förbundskaptenen höll också på att sätta sin egen medverkan i fara. Andersson hann med ett kort besök hemma på Lidingö mellan förra veckans läger i Båstad och omstarten i Stockholm. Då fick han för sig att klippa häcken.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons