Annons
Nyheter

Ripa tog EM-guld - i jakt på VM-form

Parakanotisten Helene Ripa vann EM-guld i Belgrad. Utan att ha toppat formen. - Det stora fokuset är VM i augusti, säger hon till TT. Hon hade redan ett EM-guld på meritlistan, från 2016. I fjol kammade hon hem ett brons. Nu slog Helene Ripa, 46, till på EM i Belgrad i KL3 200 meter.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Hon hade redan ett EM-guld på meritlistan, från 2016. I fjol kammade hon hem ett brons.

Nu slog Helene Ripa, 46, till på EM i Belgrad i KL3 200 meter.

Annons

Den tidigare längdskidåkaren knep guldet och var hela två sekunder snabbare än silvermedaljören Mihaela Lulea från Rumänien.

””

"Steg på vägen mot VM"

Även om hon uttrycker stor glädje över guldet, så säger hon att formen inte alls var vässad till max mot EM. Det stora målet hägrar längre fram.

””

Förra året blev det en sjunde plats i VM i Tjeckien.

Tokyo stora målet

Men VM är inte det enda som 46-åringen har i sikte. Något större tornar upp sig längre fram.

””

Ripa, med ett paralympiskt guld från Sotji 2014, valde att lägga skidorna på hyllan förra våren och satsa helhjärtat på kanoten. Ett lyckat val som har gett resultat och något hon inte ångrar det bittraste.

””

Linnea Stensils körde tre finaler under söndagen: K1 500 meter, K1 200 meter och så avslutande hon med K1 5 000. Men hon fick klara sig utan medalj. Bästa placeringen var fjärde platsen i det avslutande 5 000 metersloppet.

På herrsidan lyste topplaceringarna med sin frånvaro. Bäst under söndagens finaler var Henrik Strand som paddlade finalen på K1 5 000 meter och slutade 12:a.

Rättad: I en tidigare version fick Helene Ripa fel benämning som idrottare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons