Mållöst Häcken har mycket att jobba med

Elfsborg slog Häcken med 2-0 och tar juniledigt med ett leende. Häcken har inte gjort mål på fem timmars spel och har mycket att fundera på under uppehållet för VM-kval och U21-mästerskap. Ett gulsvart allsvenskt lag från Västsverige har tvättat bort krisstämpeln.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Ett gulsvart allsvenskt lag från Västsverige har tvättat bort krisstämpeln. Efter några svaga resultat i början av maj avslutade Elfsborg vårsäsongen med tio poäng på fyra matcher. Segern mot Häcken var både klar och rättvis.

””

Ett annat gulsvart lag i väst tar nu över de mörka rubrikerna. Häcken, som för en månad sedan slog IFK Göteborg med 4-0, avslutade vårsäsongen med 303 allsvenska minuter utan att göra mål. Det är lite mer än fem timmar. Inte likt Hisingslaget, som på senare år ofta haft offensiven som sin starkaste sida.

””
””

Tidig ledning

Elfsborg fick extra skjuts av ett tidigt mål. 19-årige Simon Olsson gjorde 1-0 i åttonde minuten, sedan Häckens försvar nickat bort ett inlägg alltför slarvigt. Skottet letade sig in vid stolpen via någon fot. Det var första allsvenska målet för Olsson, som tillsammans med lagkamraten Issam Jebali var planens bästa spelare före paus.

””

Andra halvlek började i samma stil. Per Frick petade in 2-0 i sjunde minuten efter en målvaktsretur.