Annons
Nyheter

Ekonomisk succé för Brynäs

Brynäs nådde inte ända fram till SM-titeln i hockeyslutspelet i våras - men täljer ändå guld. Efter tre tuffa år gör SHL-klubben ett plusresultat för koncernen på 10,9 miljoner kronor före skatt. "Det är ett starkt resultat och viktigt för organisationen.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Brynäs nådde inte ända fram till SM-titeln i hockeyslutspelet i våras - men täljer ändå guld. Efter tre tuffa år gör SHL-klubben ett plusresultat för koncernen på 10,9 miljoner kronor före skatt.

"Det är ett starkt resultat och viktigt för organisationen. Resultatet är en effekt av främst ett långt slutspel för vårt herrlag och ett väl genomfört besparingsprogram av hela organisationen", säger Johan Stark, klubbdirektör för Brynäs och vd för Brynäs Arena AB, till klubbens webbplats.

Annons

Resultatet är en förbättring med 19 miljoner kronor jämfört med förra året. Koncernens egna kapital ligger på 14,9 miljoner kronor, varav moderföreningen Brynäs står för 13,2 miljoner. Brynäs nådde SM-final för första gången sedan 2012, men förlorade i den sjunde och avgörande matchen mot HV71.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons