Annons
Nyheter

Ekholm/Karlsson föll i VM-kvartsfinal

Innerst inne hade Matilda Ekholm tänkt att årets bordtennis-VM skulle bli hennes definitiva genombrott. Det var inte ens nära. - Jag hade många chanser men spelade helt enkelt uselt, sade den nedstämda Sverigeettan efter uttåget. Redan i första omgången försvann Matilda Ekholm i singel.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Redan i första omgången försvann Matilda Ekholm i singel. Så även i dubbel. Det vara bara i mixed som hon tillsammans med Mattias Karlsson tog sig till kvartsfinal.

Där grusades förhoppningarna definitivt och mästerskapet var över.

””
Annons

Ekholm och Karlsson hade alla förutsättningar att avancera till semifinal men föll i en tuff uppgörelse mot Fang Bo, Kina, och Petrissa Solja, Tyskland, med 1-4 i set.

””

Svenskduon tog sig fram till 10-9 i första set, men fick ge sig med 11-13, vilket tyvärr satte tonen för resten av matchen.

Tidigare under dagen hade Anton Källberg svarat för en mycket inspirerad match mot regerande OS- och världsmästaren Ma Long, Kina.

Respektlöst öppnade Källberg med att ta första set med 11-4 innan Ma Long kom tillbaka och vände till 3-1 i set. Källberg kom tillbaka, reducerade till 2-3 och hade sånär fått till ett skiljeset.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons