Annons
Nyheter

Ekdal: "Känner mig glad och lycklig"

Normalt brukar Albin Ekdal lägga klubblagslivet åt sidan. Den här gången - med Hamburgs räddade kontrakt - är det annorlunda. - När vi gjorde mål i 88:e var det som en sten som föll från bröstet, säger han. Andra året i Bundesliga blev inte alls roligt.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Andra året i Bundesliga blev inte alls roligt. Efter bara en poäng på tio matcher hamnade Hamburg i bottenträsket och sedan handlade fortsättningen bara om att sluta på rätt sida av strecket.

Till slut gick det.

Annons

Men Albin Ekdal & Co fick vänta in i det sista för att kunna fira det säkrade kontraktet. Det var först i sista omgången, i hemmamötet med Wolfsburg, som Luca Waldschmidt petade in 2-1-målet i 88:e minuten och ordnade fortsatt spel i högsta divisionen.

Inte nervös

””
””

Känslan efter matchen var liknande den som kan infinna sig vid en vunnen titel, enligt Ekdal. De var mycket glädje, en del skratt och lite fest.

Känslor som Albin Ekdal nu har tagit med sig till VM-kvalsamlingen och mötet med Frankrike på Friends arena.

””

"Jäkligt bra"

Och det är något som han önskar vara även sent på fredag kväll.

Då hoppas Ekdal att Sverige har tätat till toppen i kvalgruppen och att förbundskapten Janne Anderssons manskap fortfarande är med i kampen om direktplatsen till VM-slutspelet i Ryssland 2018.

Samtidig inser mittfältaren att det kommer att bli svårt och tufft mot fransmännen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons