Dyk dök upp - fyra gånger om

Vad hinner du göra på fem minuter och 40 sekunder? Sebastian Dyk hann med att göra hattrick för sitt Asplöven i inledningen av den hockeyallsvenska matchen mot Vita Hästen. Dyk gjorde även ett fjärde mål i 6-2-segern.(TT)
Publicerad 30 januari 2015

Vad hinner du göra på fem minuter och 40 sekunder? Sebastian Dyk hann med att göra hattrick för sitt Asplöven i inledningen av den hockeyallsvenska matchen mot Vita Hästen. Det fick även gästerna att byta målvakt.

Men det blev än mer uppåt för Dyk på fredagskvällen. I inledningen av den andra perioden gjorde han även 4-1. Asplöven vann med 6-2 - och kröp därmed närmare just Vita Hästen i tabellen. Norrköpingslaget är kvar på åttonde plats, men är bara en poäng före Asplöven.

Topplagen Malmö och Västerås vann båda med 3-2 efter förlängning på bortaplan. Malmö mot Almtuna och Västerås mot Oskarshamn. I båda matcherna var det dessutom hemmalagen som tog ledningen innan gästerna vände till 2-1, varpå hemmalagen kom tillbaka och kvitterade till 2-2.

Både Malmö och Västerås har 81 poäng, men kan passeras av Karlskrona som på lördagen möter Mora på bortaplan.