Dramatiskt när Djurgården vann

Ett effektivt powerplay avgjorde när Djurgården besegrade Leksand i riksserien. Poängligaledaren Andrea Dalen gjorde ett mål och en assist när Stockholmslaget vann, 2-1, i sudden death. Toppmatchen i riksserien, ettan mot trean, blev en dramatisk tillställning.(TT)
Publicerad 11 oktober 2015

Toppmatchen i riksserien, ettan mot trean, blev en dramatisk tillställning.

Leksand ledde med 1-0 efter den första perioden, Hanna Sköld gjorde målet i powerplay. Tabellettan Djurgården kom sedan ut starkt i mittakten och kvitterade efter 3.05. Tina Enström spelade fram Dalen som fixade kvitteringen när en bortaspelare satt i utvisningsbåset.

De två topplagen bjöd på en tät match och trots massor av skott, 34-36, blev det inga fler mål i den andra eller tredje perioden. Matchen gick till sudden death - där behövde hemmalaget bara ett skott för att avgöra. I powerplay hittade poängmaskinen Dalen fram till Enström som kunde avgöra i spel fyra mot tre.

Dalen toppar poängligan i riksserien - på tio matcher har norskan gjort 19 mål och nio assists. Lagkamraten Enström är tvåa med 18 poäng (2+16).

Linköping hänger med i serietoppen (ligger tvåa) efter klara 3-0 mot Modo. Efter en mållös förstaperiod spräckte Emilia Ramboldt nollan 5.26 in i mittakten. Knappt fyra minuter senare var det dags igen. Ramboldt serverade Shannon Stewart som fixade 2-0 i spel fem mot tre. Elva sekunder före slutsignalen fastställde Anna Rydberg slutresultatet.

Luleå bortabesegrade HV71 med 7-4. Michelle Karvinen gjorde fem poäng (två mål och tre assist) för norrbottningarna. Och lagkamraten Emma Nordin prickade in två mål i den första perioden och noterades för en assist i slutakten.

AIK vann Stockholmsderbyt mot SDE med 5-2.