Hemmalagens kväll i Europa League

Straffen var tveksam. Inte straffskytten. Daniel Sturridge prickade in målet som lade grunden till Liverpools seger i det heta mötet med Manchester United i Europa League.(TT)
Publicerad 10 mars 2016

Turneringen har kommit fram till åttondelsfinaler och den första av två matcher i de åtta mötena inleddes med en överväldigande dominans från hemmalagens sida.

Sex vann, två spelade oavgjort.

Det är fördel Liverpool i den helengelska drabbningen, tack vare 2-0 på Anfield. Efter Sturridges straffmål före pausen ökade Roberto Firmino i andra halvlek.

Dortmund gav Tottenham en riktig omgång och hade effektiviteten varit lite vassare kunde det ha slutat riktigt illa för Londonklubben som valde att vila några spelare. Nu stannade Dortmunds seger vid 3-0 efter mål av Pierre-Emerick Aubameyang och två av Marco Reus.

I det helspanska mötet inledde Athletic Bilbao med 1-0 mot Valencia och La Liga-kollegan Villarreal tog grepp om duellen med Bayer Leverkusen via 2-0.

Mehmet Topal gjorde enda målet när Fenerbahce slog Braga i Istanbul och Sjachtar Donetsk gjorde 3-1 på Anderlecht.

Bara Sevilla och Lazio åkte hem utan att förlora.

Sevilla klarade 0-0 borta mot Basel där Behrang Safari spelade från start och Alexander Fransson fick hoppa in med sju minuter kvar.

Lazio spelade 1-1 borta mot Sparta Prag.