Annons
Nyheter

Djurgården nötte ner Brynäs

Djurgården satte full fart direkt. Och med hög forechecking och intensivt spel slutade hemmamatchen mot Brynäs med en klar 4-1-seger. Taktiken var tydlig. Defensiven inleddes högt upp i banan och gav inte Brynäs backar särskilt mycket tid att hitta rätt med uppspelen.(TT)
Publicerad 3 december 2015

Taktiken var tydlig. Defensiven inleddes högt upp i banan och gav inte Brynäs backar särskilt mycket tid att hitta rätt med uppspelen.

Ett spel som gästerna stod emot i tjugo minuter.

Annons

I andra tröt sedan orken - och då hittade Djurgården rätt med tre mål.

Först ut var Matt Anderson efter 3.29. Och det var efter ett tekniskt nummer av amerikanen. Andersons första skott träffade bröstplattan på målvakten Felix Sandström, returen studsade rakt ut och då visade Djurgårdaren prov på bollkänsla genom att slå in ledningspucken på volley.

Alvarez slog till

2.01 minuter senare var det dags igen.

Den här gången var det Robin Alvarez tur. Efter ett par backhandspassningar - Alexander Falk och Lukas Vejdemo - använde Alvarez samma sida av sin klubba, och med ryggen mot målet lirkade han in pucken mellan Sandströms benskydd.

I powerplay ökade sedan Marcus Högström på till 3-0 med ett handledsskott från blålinjen.

Ledningen stod sig dock inte länge.

1.02, rättare sagt.

Sedan hade Brynäs reducerat - allt på grund av ett virrigt försvar av hemmalaget.

Holms första

Annons

När tre spelare stirrade på pucken lämnades Ponthus Westerholms ensam framför Mikael Tellqvist. Det var ett läge som 23-åringen tog vara på genom att kyligt hålla i pucken för att sedan lyfta upp den i nättaket.

Närmare än så kom inte gästerna.

Djurgården fortsatte dock att trumma på enligt taktiken, och 9.19 in i tredje perioden smet ytterligare ett skott från blålinjen in bakom Felix Sandström. Den här gången var det Philip Holm, för första gången den här säsongen, som såg till att Djurgården ökade på till 4-1 i powerplay.

Med segern har Djurgården två raka trepoängare - mot Malmö och mot Brynäs - medan Gävlelagets negativa trend nu är uppe i tre raka förluster.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons