Annons
Nyheter

Djurgården hetast i varmt Kalmar

Över 30 grader i skuggan, gassande sol över hela spelplanen. Det var inte upplaget för någon tempofylld fotboll. Men det struntade Djurgården i, trampade gasen i botten och tog tre poäng.   - Jag är väldigt glad över de tre poängen.(TT)
Publicerad 15 juli 2018

När matchen startade kröp temperaturen upp mot och över 30 grader i skuggan. I stort sett hela spelplanen var dock i solen och där var temperaturen betydligt högre än 30. 

””

Hiskeligt tempo

Annons

Men att de skulle ha någon respekt för hettan märktes inte. Djurgården satte upp ett hiskeligt tempo redan från första minuten. 

””

Lyfte laget

Men även om det inte var samma offensiva Djurgården i slutet av första var det inte ett Kalmar som hade vad som krävdes för att hota Djurgården. 

””

Spelarna lyssnade och började andra halvlek som första. Full fart framåt och under de första tio minuterna hade Djurgården fyra klara chanser. Närmst att göra mål var Aliou Badji, en nick som hade överlistat vilken målvakt som helst. Men Lucas Hägg Johansson stod för en räddning av den högre skolan. 

””

Mot slutet så lyfte Kalmar allt det hade, mittbacken Viktor Elm lyftes upp på topp och Rasmus Elm spelade sina första minuter sedan tredje omgången. 

Oense tränare

Det blev många fasta situationer, och vid framför allt en ropade Kalmar på straff. 

””
””
””
””
””

Två inte helt överens tränare. Men Kalmar kunde inte utnyttja sina fasta situationer och Djurgården vann med 1-0.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons