Djurgården bröt Karlskronas svit

Karlskrona segersvit är bruten. Djurgården vände och vann med 6-5 efter förlängning. - Skönt att vi lyckades vinna till slut, säger Djurgårdens segerskytt Linus Hultström. Karlskrona visade direkt att man ville ha en ny seger in på kontot.(TT)
Publicerad 2 februari 2016

Karlskrona visade direkt att man ville ha en ny seger in på kontot. Lagen fick tidigt i matchen varsin möjlighet att spela fem mot fyra och hemmalagets Joachim Rohdin var först ut genom att sätta en retur i nästan tomt mål efter bra spel i fem mot fyra. Djurgården svarade dock omgående då Patrick Thoresen i sitt lags första numerära överläge serverade målskytten Matt Anderson en lysande sidledspassning.

Efter den jämna inledningen tog Djurgården tag i taktpinnen en stund. Marcus Sörensen, som nyligen togs ut till landslagsspel av förbundskapten Pär Mårts, visade upp stor individuell skicklighet då han fintade bort hemmaförsvaret och i friläge överlistade Linus Fernström. Direkt efter första paus utökade sedan Patrick Thoresen Djurgårdens ledning och hemmalagets segersvit var i uppenbar fara.

””

Upp och ned

Spelet fortsatte att sakna struktur men var underhållande då målchanserna dök upp i parti och minut.

””

Karlskrona gav en påminnelse om hur snabbt det kan svänga i ishockey då man både reducerade och kvitterade inom loppet av 29 sekunder. Först visade förre Djurgårdsspelaren Mattias Guter hur säker han är på att lägga straffar och sen tog Jesper Olofsson vara på ett Djurgårdsmisstag vid egen blå linje.

Brandlarmet gick

Drygt sex minuter in i den tredje perioden fick matchen avbrytas på grund av brandlarm efter rökutveckling i arenarestaurangens kök. Såväl före som efter brandlarmet satte Karlskronas Filip Cruseman sin prägel på matchen genom att måla två gånger om. Karlskrona såg ut att gå mot tre nya poäng men Mikko Lehtonen kvitterade i slutskedet i spel sex mot fem.

Oavgjort vid full tid innan Linus Hultström kunde sätta dit segerpucken och ordna två viktiga poäng till Djurgården i kampen om en slutspelsplats.