Annons
Nyheter

Delad seger i Uppfödningslöpningen

Svante Båth tog tredje raka segern i Svensk Uppfödningslöpning som avgjordes på Jägersro på lördagen. Men Bythebook/Örjan Kihlström fick dela segern med Belker som tränas av Sten Jansson. I sulkyn satt Torbjörn Jansson som tog andra segern i landets största tvååringslopp.(TT)
Publicerad 1 december 2018
””

Svante Båth har Sveriges näst största stall med 175 hästar i träning, varav 60-talet tvååringar.

Sten Jansson har nio hästar på sin träningslista, varav fyra är två år.

””
””
Annons

Torbjörn Jansson var glad över delad seger men grämde sig över en incident in mot första kurvan. Han tvingades ta upp Belker som var nära att galoppera och tappade en viktig position.

””

Bythebook fick ett fint lopp i andrapar utvändigt. Men Örjan Kihlström tvingades avancera i tredjespår redan 600 meter från mål. I början av upploppet kopplade han greppet på ledande Trix on Line, ekipaget svarade sedan upp Alien Kronos som kom loss från innerspår. Och sånär hade man lyckats hålla undan för Belker och blivit ensam segrare.

””

Familjen Jansson från Klintehamn på Gotland fick en miljon kronor i prispengar. Man är också uppfödare till Belker, vilket gav ytterligare 300 000 kronor.

Tiden för båda var 1.13,7 över kort distans.

Hemmatränaren Joakim Lövgren blev bäste kusk och tränare med en dubbelseger på V75.

Illuminati var överlägsen i den tredje avdelningen sedan Lövgren tråcklat sig ut i andra spår i första kurvan. Det kostade dock 1 500 kronor för den snäva körningen.

Jairo har klivit upp i Gulddivisionen i år och tog nu första segern i den högsta klassen. Dante Boko stretade emot väldigt bra men Jairo kunde vinna med någon centimeter till godo.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons