Annons
Nyheter

Delad herrseger - Olsson visade klass

Årets Vansbrosimning slutade med en historisk delad seger i herrklassen. Men den stora profilen var damsegraren Ellen Olsson, som gör en unik svensk internationell satsning i öppet vatten. Det innebär att hon tränar dubbelt så mycket som de bästa herrarna.(TT)
Publicerad 4 juli 2015
””

Den satsningen innebär bland annat boende i tyska Saarbrücken för att få bästa konkurrens på träningarna. Hennes träningsmängd är i snitt 100 000 meter simning i veckan plus löpning, boxning och gym.

Det kan jämföras med herrsegrarna Anton Björck-Teuscher, S02, och Simon Wanna, Säffle SS, som tränar 30 000-40 000 meter respektive 50 000-60 000 meter i veckan, plus gym.

””
Annons

Satsar framåt

Men den 19-årige Simon Wanna, som är i början av sin karriär, signalerar att han kan tänka sig en liknande satsning.

””

På lördagen var det ingen som kunde hota Ellen Olsson, som ledde från start till mål. Men hennes stora dramatik utspelades veckan innan loppet.

””

Tuff duell

I herrklassen hade Anton Björck-Teuscher och Simon Wanna en stenhård duell från första till sista simtag. Simon Wanna drog och den mer rutinerade Anton Björck-Teuscher låg strax bakom. Ett par hundra meter före mål ökade Anton Björck-Teuscher tempot och det blev en spurt som slutade med delad seger.

””

Simon Wanna, tog nu sin första seger i Vansbro, trots att han ibland simmade ryggsim under loppet.

””

Årets vecka med alla loppen i Vansbrosimningen har lockat cirka 15 500 deltagare och huvudloppet cirka 8 500 simmare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons