Danmark nära missa VM - fördel Nederländerna

Någon av stornationerna Nederländerna och Danmark missar fotbolls-VM i Frankrike nästa sommar. Efter den första matchen i playoffsemifinalmötet mellan fjolårets EM-finalister är det fördel för mästarlaget Nederländerna efter en 2-0-seger på hemmaplan i Breda.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Lyons Shanice van de Sanden blev stor matchhjälte efter att ha varit inblandad i båda målen. Först spelade 26-åringen fram anfallskollegan Lineth Beerensteyn till 1-0 efter drygt 20 minuters spel och sedan satte van de Sanden själv 2-0 strax innan pausvilan. På tisdag spelas returen i Viborg och Danmark måste då vända 0-2-underläget för att inte missa VM.

Segraren över de två matcherna möter Belgien eller Schweiz i playoffinalen om Europas sista VM-plats senare i november. I det semifinalmötet är det fördel för Schweiz som fick med sig 2-2 från bortamatchen i Heverlee till nästa veckas hemmaretur i Biel.

Sverige vann sin kvalgrupp och är redan kvalificerat för VM som inleds den 7 juni.