Annons
Nyheter

Damer med medaljvittring i jaktstarten

Ska den blågula hemmapubliken i Östersund få fira en medalj innan helgen är slut? Då får de hoppas på damerna. - Det är i princip en perfekt situation, säger förbundskapten Wolfgang Pichler om Hanna Öberg och Mona Brorssons utgångsläge i jaktstarten.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

Det var ofantligt nära att det blev ett medaljjubel för de svenska fansen redan i fredags.

0,6 sekunder var allt som skiljde Hanna Öberg från att få gå upp på prispallen i ett VM framför en eurofisk hemmapublik.

Annons

0,6 sekunder var all marginal som en krasslig Laura Dahlmeier hade i mål när hon säkrade sin bronspeng.

Och därmed går tyskan ut tillsammans med en medaljjagande Öberg, med en lika medaljsugen Mona Brorsson startandes ytterligare nio sekunder bakom, i jakstarten i eftermiddag.

"Kan göra misstag"

Det går nog inte att önska sig ett mycket bättre utgångsläge än så - för svenskorna alltså.

””

Superchansen beror inte heller bara på svenskornas position.

Trots allt bjöd sprinten på en hel del favoritfall där både italienskan Lisa Vittozzi (21:a, startar 1.01 efter ledande Anastasija Kuzmina) och Marte Olsbu Røiseland (25:a, 1.11 bakom) nu får göra skäl för grennamnet jaktstart om de ska kunna blanda sig i toppstriden.

””

Bara två herrar får starta

En bom må vara en sak.

13 bom en helt annan.

När de svenska herrarna samlade ihop 13 bom på fyra man i deras sprint i går så rök söndagens medaljchanser redan där och då för kvartetten.

Annons

För två av dem, Peppe Femling och Fredrik Lindström, blir det inte ens någon jaktstart efter att man hamnat utanför topp-60.

Sebastian Samuelsson, 29:e-placerad med tre bom i stående och bäste svensk för gårdagen, har 1.44 minuter upp till sprintsegrande Johannes Thingnes Bø. Jesper Nelin är ännu en bit längre bakom, 41:a med drygt två minuter till täten.

Drygt två minuter upp till topp har även Linn Persson (42:a) och Anna Magnusson (43:a) på damsidan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons